Gratis verzendkosten bij besteding vanaf €35,-

Je skincare routine aanpassen aan het seizoen

Er zijn verschillende momenten om je huidige huidverzorgingsroutine aan te passen. Het beste momenten om dit te doen is bij de wisseling van het seizoen. De verandering van het weer heeft een effect op de huid waardoor je huid een andere verzorging nodig heeft. Het is hierdoor aan te raden om met de wisseling van het seizoen ook een aanpassing te doen in je skincare routine. De volgende beschrijvingen van het seizoen zijn algemeen genomen omdat ieder huidtype specifieke eigenschappen heeft en daarbij een ander type verzorging hoort. Één van de stappen in je huidverzorgingsroutine die voor elk seizoen vast staat is het reinigen van de huid en een SPF gebruiken in de ochtend routine.


Lente/zomer

In de zomer zal de huid over het algemeen wat vettig aanvoelen er heeft hierdoor minder intensief verzorgende crèmes nodig. Je kunt in de lente en zomer de wat luchtigere gel crèmes gebruiken om de huid te verzorgen. De dagelijkse verzorging is eenvoudig aan te vullen met een vochtinbrengend masker waardoor de huid een boost krijgt. Het is goed om je huid wekelijks te scrubben/exfoliëren zodat de dode huidcellen worden verwijderd en je weer een egale huid krijgt. Mocht je een zonaanbidder zijn en graag bruin wilt worden, dan is scrubben van belang om een egale bruine kleur te krijgen. Pas wel heel goed op met het scrubben voordat je in de zon gaat. Je kunt sneller verbranden en loopt hierdoor ook meer risico op huidschade. Ik scrub/exfolieer om deze reden vaak in de avond zodat ik niet direct in het zonlicht kom en vergeet je niet om goed in te smeren met zonnebrandcrème.


Herfst/winter

Ten opzichte van de zomer heeft je huid in de winter meer aandacht en verzorging nodig. Door de koude en gure wind ende droge lucht door de verwarming kan je huid droog en schraal aanvoelen. Je kunt je normale nachtcrème vervangen door een vettere nachtcrème en daarnaast gebruik maken van een slaapmasker om je huid wat extra aandacht te geven. Het is belangrijk dat je een crème gebruikt die bij je huidtype past anders kan dit averechts werken op je huid. Zo is het bij een vette huid niet verstandig om een te vette crème te gebruiken omdat dit weer kan zorgen voor acne en andere onzuiverheden. 

We zijn benieuwd wat je hierover denkt en zijn benieuwd naar jullie bevindingen :)

Liefs,

Kiome Beauty

 

 

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd op spam voordat ze worden gepubliceerd