Gratis verzendkosten bij besteding vanaf €35,-

De gecombineerd huid

Wanneer weet je of je een gecombineerd huidtype hebt? Een snelle test die je thuis kan doen is het volgende: als je huid strak aanvoelt nadat je je gezicht hebt gewassen, dan is  je huid waarschijnlijk droog.  Na je gezicht gewassen te hebben moet je even wachten met je serums en crèmes aanbrengen. Als je vervolgens een merkbare glans op je neus en voorhoofd ziet, is je huid waarschijnlijk normaal/ gecombineerd. Als er naast je voorhoofd en neus glans op je wangen is, heb je waarschijnlijk een vette huid.

Wat ook kenmerkend is voor een gecombineerd huidtype is het volgende:

  • Poriën die groter lijken dan normaal, omdat ze opener zijn;
  • Mee-eters;
  • Glanzende huid.

Een gecombineerde huid is heel simpel uitgelegd een vette huid in sommige delen van je gezicht en een droge huid in andere delen. Meestal is je “T-zone”; voorhoofd, neus en kin licht tot zeer vettig. Je neus en kin kunnen er ook dof en ruw uitzien vanwege een opeenhoping van dode huidcellen, waardoor schilfers kan ontstaan. 

Om voor je gecombineerde huid te zorgen, begin je met een consistente huidverzorgingsroutine, zodat je huid kan wennen aan de producten. Was je gezicht elke dag met een milde, parfumvrije reiniger en hydrateer vervolgens de vette delen van je gezicht met een olievrije moisturizer en de droge plekken met een formule op oliebasis. Scrubben is cruciaal voor alle huidtypes, maar mensen met een gecombineerde huid kunnen aanzienlijk profiteren van de juiste exfoliërende producten. Exfoliëren kan helpen de verstopte poriën in vette delen van het gezicht te openen en te verwijderen en ervoor zorgen dat je huidverzorging beter in de droge gebieden de huid kan binnendringen.

Heb jij een gecombineerde huidtype? We horen het graag!

Liefs,


Kiome Beauty 

 Gecombineerde huid

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd op spam voordat ze worden gepubliceerd