Gratis verzendkosten bij besteding vanaf €35,-

De onzuivere huid

Deze keer gaan gaan we het kort hebben over de onzuivere huid. Hoe herken je deze en wat zou eraan kunnen doen?

Een onzuivere huid is een huid die de neiging heeft om mee-eters en puistjes te ontwikkelen. Het is vaak vettig en oogt glanzend. Dit komt omdat de talgklieren meer talg produceren dan andere huidtypes. Acne ontwikkelt zich wanneer de poriën verstopt raakt door olie, dode huidcellen of bacteriën. De olieklier geeft talg (olie) af, dat vanuit de haren en de poriën de huid uitvloeit. De talg houdt de huid glad en zacht. Een of meer problemen in dit proces kunnen acne veroorzaken.

De Onzuivere Huid

 

Acne komt het meest voor op het gezicht, nek, schouders, borst en rug. Als je af en toe grote, cystische bultjes opmerkt, kun je zeggen dat je vatbaar bent voor acne. 

Er zijn verschillende soorten acne en die kunnen door verschillende factoren ontstaan. Een veel voorkomende oorzaak daarvan is  hormonen. Hieronder hebben we een checklist om te zien of je last hebt van hormonale acne:

Hoe weet je of je hormonale acne hebt?

  1. Puistjes duiken op rond de kin en kaaklijn;
  2. Puistjes komen één keer per maand voor;
  3. Je ervaart (erge) stress;
  4. Je hebt te maken met pijnlijke cysten (mee-eters en whiteheads). 
  5. De puisten hebben de neiging om steeds weer op dezelfde plek te verschijnen voor een korte duur of het begint juist een “chronisch” dingetje te worden.

Om de acne meer onder controle te krijgen, kan je het beste je huid goed te reinigen. Wat we hiermee bedoelen is; nooit met make up te gaan slapen en niet te veel met zeep wassen. Laat je huid luchten en kies olievrije crèmes. Schrob niet je huid maar exfolieer regelmatig je huid.

We hopen dat je hiermee een stukje verder geholpen bent met het herkennen van deze huidtype.

Liefs,

Kiome Beauty

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd op spam voordat ze worden gepubliceerd