Gratis verzendkosten bij besteding vanaf €35,-

10 Step Korean Skincare Routine

Deze keer gaan we het hebben over de “10 step Korean Skincare Routine”. Maar wat houdt het nou eigenlijk in? Wanneer hierover gesproken wordt, dan heeft men het meestal over de onderstaande huidverzorgingsroutine:

1. Oil cleanser

2. Foam/cream cleanser

Aka “double cleansing”: De eerste stap van de Koreaanse huidverzorgingsroutine is om je gezicht twee keer te reinigen: één keer met olie, één keer met een schuimende reiniger. Waarom? Omdat elk type reiniger een ander soort vuil van je gezicht weghaalt. Hoewel de vette huidtypes misschien “rillen” bij het idee om met olie te reinigen, is het eigenlijk buitengewoon effectief om reinigers op oliebasis te gebruiken. Deze producten zijn effectief in het verwijderen van onzuiverheden zoals SPF, talg en verontreinigende stoffen. Echter zijn deze producten  niet opgewassen tegen het verwijderen zweet en vuil. Hierdoor komt de tweede reinigingstap om de hoek kijken.

Wanneer je bij de tweede stap aankomt, is er een andere regel waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Hierbij is de vuistregel om producten te gebruiken met een lage pH waarde. Maar hoe kom je erachter of een reiniger een lage pH waarde heeft? Nou, als het super schuimend is, dan is het hoogstwaarschijnlijk niet. Wanneer bedrijven zoals de bekende merk Clearasil het hebben over"pH-balans”, dan hebben ze het over de pH waarde tussen 4,2 en 5,6. Op de pH-schaal is dit de plek waarin van nature de zuurgraad van onze huid tussen houd valt. Wanneer producten een te lage pH waarde heeft dan kan het zorgen voor huidirritatie, acne, vlekken ontstaan. Als je gezicht na het wassen te strak aanvoelt, dan is dat geen schoon gevoel maar dat betekent dat de pH waarde van je reiniger te hoog is voor je huid.

3. Toner

In het westen wordt met toner een samentrekkend middel bedoeld om nog meer smurrie van onze gezichten te verwijderen en onze huid te strippen. In de Koreaanse huidverzorgingsroutine zijn toners ervoor om de huid te voorbereiden voor de volgende stappen in plaats van om het verder te reinigen. De Koreaanse toners is een dun vochtig waterig laagje om de pH waarde op je huid te reguleren, je huid te verzachten en is ervoor om je huid voor te bereiden op de volgende stappen in de huidverzorgingsroutine.

4. Emulsion

Emul wat? Emulsion is (weer) een laagje vochtinbrengende substantie die je op je huid aanbrengt. De emulsielaag is vaak net iets stroperiger dan de vorige lagen en met deze stap zetten we een goede voet voort naar het opbouwen van een glanzende en rijkelijke gevoede huid. 

Net als in de voorgaande lagen zitten in deze producten vaak veel botanische extracten en andere krachtige ingrediënten. Sommige huidtypes hebben mogelijk meer vocht nodig dan andere. Als je bijvoorbeeld een vette huid hebt, dan kan de huid vettig aanvoelen als je een emulsielaag gebruikt. Maar de super droge huidtypes kunnen er juist nooit genoeg lagen krijgen! De beste manier om te beslissen of deze stap voor je werkt, is door je eigen huid te leren kennen. Practice make perfect, hoe meer tijd je neemt om je huid te leren kennen des te meer je de juiste huidverzorgingsroutine makkelijker kan toepassen.

 5. Ampoule/Serum

Hier zijn we bij stap vijf. Ben je al overweldigd? Als dat zo is, is dit een perfect moment om te benadrukken dat, hoewel de Koreaanse verzorgingsroutine bekend staat om zijn 10 stappen, er niets mis om een stap over te slaan. Meestal komen serums en ampullen in deze stap aanbod. Maar als je denkt dat je huid genoeg heeft gehad, dan kan je met gerust hart dit overslaan. Wat ik je vertel, is misschien godslasterlijk voor sommige bekeerlingen van de Koreaanse huidverzorgingsroutine, maar zoals ik al eerder zei, alleen jij weet wat het beste werkt voor je huid. Dat gezegd te hebben, zowel serums als ampullen zijn sterk geconcentreerde producten. Ampullen worden door sommige bedrijven gepresenteerd als een opgevoerde versie van een serum. 

6. Sheet Mask

Gezichtsmaskers, gemakkelijk het bekendste product in deze reeks. Deze stap duurt meestal 15-20 minuten en kunnen zo vaak of niet vaak toegepast worden als je wilt. Mijn favoriete tijden om ze te gebruiken zijn voor en na vliegtuigreizen (omdat de lucht in de cabine je huid uitdroogt), na een lange dag (in de zon) of voor een speciale gebeurtenis zoals een bruiloft.

Gezichtsmaskers bevatten meestal een serum, dus ja ... nog een laagje die je aanbrengt op je huid. De maskers zijn vaak zo doordrenkt, dat onderin de verpakking nog genoeg serum overblijft om te gebruiken voor je decolleté, schouders, armen en handen. Het zit boordevol goede ingrediënten, dus het is zonde om het te verspillen. Als je advies wilt over welke gezichtsmaskers eventueel bij je past, laat een comment achter of stuur ons een privé bericht op onze Instagram en we gaan Kiome’s top 5 of 10 picks voor je samenstellen.

7. Eye Cream

Oogcrème is niet uniek in de huidverzorgingsroutine, in het westen wordt dit ook al veelal toegepast. Dit is één van de producten waarbij je niet direct of snel resultaat ziet en daardoor stoppen veel mensen snel met het gebruik ervan. Dit is meer een preventief product. Oogcrème is ontworpen om de ultradunne huid rondom je ogen te verzorgen waar je het snelst kraaienpootjes en fijne lijntjes zult zien verschijnen. 

De meeste mensen die oogcrème aanbrengen, doen het verkeerd. Het gebruik van de ringvinger is de beste manier omdat de juiste hoeveelheid druk te zetten op de gevoelige kwetsbare huid rondom de ogen. Bij het gebruikt de wijsvinger wordt er ongetwijfeld onbewust meer druk uitgeoefend. 

De huid rond de ogen is echt heel gevoelig! Het droogt ook gemakkelijk uit, dus het is ook geen slecht idee om je oogcrème in koude maanden aan te brengen. Een trend onder beroemdheden in Zuid-Korea is om oogcrème als nachtcrème over het hele gezicht te dragen. Maar aangezien ze waarschijnlijk meer geld op hun rekening hebben dan wij, kunnen we dat voor speciale gelegenheden overlaten.

8. Moisturizer

Na al die lagen op je huid zal een dikke laag crème op je gezicht smeren misschien een beetje gek klinken. Nog meer vocht? Misschien niet voor iedereen (ik ken een paar vrienden die de gebruik van een sheetmasker als laatste stap hanteren). Maar in de traditionele Koreaanse 10-stappen huidverzorgingsroutine gebruik je een crème (ook wel bekend als een occlusieve laag) om alle voorgaande lagen af te sluiten. Zie het als koken van een geurige smaakvolle soep en het deksel op de pan leggen. Het zorgt ervoor dat de geuren en smaken gaan intrekken en niet verdampen. Crème is wat eigenlijk een mix van heerlijke voedende ingrediënten die je aanbrengt op de opperhuid en ervoor zorgt dat voorgaande lagen na al het harde werken niet verdampt als sneeuw voor de zon.

9. Sunscreen (overdag)

De meesten van ons leerden als kinderen dat we zonnebrandcrème moesten dragen als we naar het strand gingen. Helaas was het ons niet geleerd dat we ook vrijwel elke dag zonnebrandcrème moeten dragen en ja, UV-stralen kunnen je ook van binnenhuis bereiken. 

Aziatische zonnebrandproducten hebben een groot voordeel ten opzichte van de meeste westerse zonnebrandproducten namelijk het: het PA-systeem. Oorspronkelijk is het ontwikkeld in Japan, het een beoordelingssysteem dat veel op SPF lijkt. Het verschil is dat producten die ermee zijn beoordeeld je beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen - iets wat veel producten hier in het westen niet of nauwelijk heeft. En geloof ons, het beschermlaagje tegen de zon wat in je make-up is toegevoegd niet genoeg. Je zou ook elke twee tot drie uur opnieuw een laagje zonnebrand moeten smeren. Sorry, maken de regels niet helaas!

10. Sleeping Mask (nacht)

Dus je hebt je gezicht overdag ingesmeerd met al deze lagen en je begint je een taart te voelen. Wij begrijpen het volkomen. Maar aangezien je lichaam 's nachts in de mega-reparatie modus gaat, is dit een goed moment om je huid een beetje te helpen met het herstellen ervan. Dit kun je doen door een sleeping mask aan te brengen na de stap 7. Zie het als een nachtcrème of een speciale behandeling om het herstel van je huid een steuntje in de rug te geven.

Het is een extra vochtinbrengende laagje wat je op je huid aanbrengt en sleeping masks zijn speciaal ontworpen om te zijn werk te doen terwijl je lichaam in ruststand is.

Nou eh, happy selfcare everyone! Laat ons weten of je de 10 step Korean Skincare gaat proberen en wat je ervan vindt als je het doet. 

Liefs,

Kiome Beauty

Laat een reactie achter

Reacties worden gecontroleerd op spam voordat ze worden gepubliceerd